Eğitim


Eğitim faaliyetlerimiz yöneticilere ve mühendislere yönelik teknik seminerler ve çalışanlara yönelik mesleki eğitimlerden oluşmaktadır. Alanında uzman mühendisler, akademisyenler ve firma yöneticileri tarafından verilen eğitim ve seminerler sektörün ihtiyaçlarına göre kâr amacı gütmeden sürekli olarak düzenlenmektedir. ALUTEAM’in eğitim alanındaki hedefi, ilişkili olduğu sektörlerdeki çalışanları eğitime ihtiyaç duydukları konuların uzmanları ile buluşturmaktır.

Merkezimizde eğitim hizmetleri iki kapsamda gerçekleştirilmektedir. Bunlardan ilki sektörün ihtiyacına göre hazırlanan merkez bünyesinde gerçekleştirilen tam günlük mesleki/teknik eğitimler, seminerlerdir. İkincisi ise firmaların ihtiyaçlarına yönelik düzenlenen uzun süreli eğitim programlarıdır.

Merkezimizde sunulan eğitim hizmetleri sonunda katılımcılar her programın uygulamasına göre ilgili şartları tamamladığında sertifika almaya hak kazanmaktadır. 

Sunulan eğitim ve seminer programları ile ilgili dökümanlar şöyle listelenmiştir:

Teknik Seminerler için lütfen tıklayınız

Mesleki Seminerler için lütfen tıklayınız

Mesleki Gelişim Eğitimleri için lütfen tıklayınız

Alüminyum Tesis Dönüşüm Eğitim Programı

Merkezimizde demir ve demirdışı metal sektörlerinde hizmet veren firmalar için eğitim hizmetleri sunulmaktadır.  Alüminyum Tesis Dönüşüm Eğitim Programı merkezimiz tarafından firmaların ihtiyacına göre içerik oluşturularak uygulanan program kategorisinde yer almaktadır. 

Firmalara özel düzenlenen eğitim programları, eğitimi alacak birimler ile birlikte hazırlanmaktadır. Böylece her dersin içeriğinin doğrudan firmaların reel ihtiyaçlarına yönelik olması sağlanmaktadır. Eğitim içeriği ve firma taleplerine bağlı olarak birkaç haftadan birkaç aya kadar programlar hazırlanmaktadır. Bu programlar firmanın herhangi bir biriminin eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olabildiği gibi, alüminyum üretimine yeni başlayan bir firmanın bütün süreçlerini içeren geniş kapsamlı programlar da olabilmektedir. 

Eğitim faaliyetlerinde eğitmenler sektör tecrübesi ve akademik altyapısı güçlü olan akademisyenler ve eğitim konusunda uzmanlığı bulunan sektör çalışanlarından oluşmaktadır.

Eklemeli İmalat Eğitim Programı

Merkezimiz Tasarım ve Üretim Birimi Eklemeli İmalat Teknolojisini kullanılarak faaliyetlerini sürdürürken bu alanda edindiği bilgi birikimini bir eğitim programı aracılığı ile sektörün hizmetine sunmaktadır. 

Firmaların Eklemeli İmalat Teknolojisi hakkında pratik ve uygulama hususlarında ihtiyaçlarına göre talep edecekleri bu eğitim paketinin içeriğii bu teknoloji üzerinde çalışmalarını sürdüren ekibimizce hazırlanmıştır. Programın eğitmen kadrosu da içeriği oluşturan birimimiz üyelerinden oluşmaktadır.

Seçici Lazer Sinterleme ve Doğrudan Metal Lazer Sinterleme eğitimleri olarak farklı sunulan bu eğitim programları teorik ve uygulamalı bölümlerden oluşmaktadır. Kısa adıyla DMLS olarak bilinen Metal Eklemeli İmalat kapsamında ekibimizce oluşturulan eğitim programının kapsamı sistemin tanıtımı, makinenin üretime hazırlanması, data hazırlanması, üretim aşaması, deneme üretimin çıkartılması, katılımcılar ile deneme üretim yapılması ve üretimi gerçekleştirilen parçaların platformdan ayrılıp ilgili son işlemlerinin aktarılmasından oluşmaktadır.

Öte yandan SLS olarak bilinen Seçici Lazer Sinterleme kapsamında ise üretime hazırlık süreci, Catia’da hazırlanan modellerin yüzey, mesh yapı değerlendirmesi, data hazırlanması, katmanlara ayırma, üretim aşaması, deneme üretimin çıkartılması, kumlama, , katılımcılar ile deneme üretim yapılması ve numunelerin değerlendirilmesi, konumlama yorumu hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirilmektedir.

Cephe Akademi

Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı (ASTEL) Projesi kapsamında kurulan "Cephe Akademi" ile cephe sistemleri alanında profesyonel bir eğitim programı oluşturulmuştur. 30 Ekim 2019 tarihinde kapılarını açan akademi toplamda 150 saatlik 10 farklı derste hizmet verecek şekilde programlanmıştır.

Cephe Sistemlerine Giriş, Cephe Sistemleri, Cephe Tasarım ve Etüt, Statik, Malzeme, Proje Hazırlama Teknikleri, İmalat ve Montaj Teorileri, Standartlar ve Testler, Kalite Kontrol programın teorik dersleridir. Pratik Uygulama dersi ise tüm derslerin sonunda saha uygulaması kapsamında gerçekleştirilmektedir. Dersler hafta içi 18.30-22.00 saatleri arasında Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları olacak şekilde haftanın üç günü ALUTEAM’de gerçekleştirilmektedir.

Bir mesleki gelişim eğitim programı olan Cephe Akademi’de derslerin içeriği sektör çalışanlarının yanı sıra bu alanda eğitimine devam eden öğrencilere yönelik olarak oluşturulmuştur. Aktif olarak cephe odaklı çalışmalarını yürüten güçlü eğitmen kadrosunun rehberliğinde geliştirilen programda on farklı ders aynı anda birbirini tamamlayacak şekilde yürütülmektedir. Genco Berkin (FSMVÜ), Nevin Güney Tok (KARAKALEM), Yaşar Akça (ALUTEAM), Gökhan Özer (ALUTEAM), Musa Turan, Beni Kohen (FİBROBETON), Hüseyin Gökdemir (ÇUHADAROĞLU), Ercan Özgül (CİVA), H. Sefa Ertan (ŞİŞECAM), Can Karaduman (TREMCO-İLLBRUCK), Hüsamettin Yıldırım (TREMCO-İLLBRUCK), Burak Pekoğlu (BİNAA), Ersoy Çakır (ERSOY ÇAKIR MİMARLIK), Duyal Karagözoğlu (AKUSTİK İZOLASYON), Cüneyt Gülseren (ORGA DATA), Mehmet Balkış (ORGA DATA), Serhat Uslu (ORGA DATA), İlker İbik (EFECTİS), Ümit Savun (GEDA-MAJOR), Bora Çelebioğlu (LAYHER) gibi isimler 17 hafta boyunca akademinin ilk kurunda sırasıyla eğitmen olarak görev almıştır.